Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Дугу и успешну традицију Математичке гимназије из Београда наставља још једна генерација ученика. На јубиларној 40-тој математичкој Балканијади, која је у мају одржана у Анталији у Турској четири ученика ове школе освојили су 4 медаље. Времена за одмор немају јер су већ почеле припреме за највеће светско такмичење – Олимпијаду, која ће се у јулу одржати у Јапану. О досадашњим успесима, али и будућим изазовима разговарамо са ученицима и директорком Математичке гимназије Мирјаном Катић. Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет.

Наш колега Бранко Анџић, некадашњи дописник из Латинске Америке, писац и преводилац издао је нову књигу "На мапи утопије".

У књизи говори о градовима Северне и Латинске Америке у којима је боравио и уједно трагао за неком својом утопијом, односно земљом или градом у којем би проводио пензионерске дане. Представљајући штиво, говорио нам је и о људима са ових простора, које је током три деценије живота и рада у Америци сретао.

Захваљујући сарадњи са Привредном комором Алзаса, наши хотелијери и кувари од првог септембра моћи ће да се усавршавају у европском центру у Стразбуру, о томе али и осталим видовима сарадње са Французима, разговарамо са Слађаном Новаковић, председницом Канцеларије регије Алзас у Србији.

СКЦ “Стеван Мокрањац” из Беча, са освојених 99.9 поена, победник је овогодишње Европске смотре српског фолклора, одржане протеклог викенда у Новом Саду. Боравећи недавно у Бечу били смо њихови гости и том приликом смо се уверили колико сви они улажу енергије и труда на очувању српског језика, културе, народне игре и традиције.

Настављамо сарадњу са нашом заједницом из Визбадена. Овога пута проследили су нам материјал са 5. Кроса РТС-а одржаног у Франкфурту на Мајни. Учествовало је око 200 малишана и њихових родитеља. Учествовало је око 200 малишана и њихових родитеља.

Уредници: Драгана Живојновић, Душан Жарковић

Реализација: Ернестина Глигоријевић

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво