Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гости у студију су ПР Београдске филхармоније Јелена Милашиновић, Јања и Дуња Михајловић. Реприза у 01.56 на РТС Свет.

Београдска филхармонија обележава век свог постојања који ће поносно прослављати током целе године, од стотог рођендана 13. јуна 2023. до наредног јуна 2024. Почетак славља биће у три спектакуларна програма. Централни догађај биће уз највећег пријатеља - маестра Зубина Мехту, са којим ће одржати Гала концерт на Коларцу. Круна почетка обележавања стогодишњице биће на бесплатном концерту на отвореном 02. јула на Ушћу.

Велики јубилеј Београдска филхармонија прослављаће и током целе наредне сезоне под симболичним називом "Заувек", на 25 коцерата од септембра 2023. до јуна 2024. на Коларцу. Овим поводом, гошћа у студију биће ПР Београдске филхармоније - Јелена Милашиновић.

Музички ансамбл Фенечки бисери основан је октобра 2017. Под окриљем оца Макарија, игумана манастира Фенек, групу младих и иначе распеваних чланова заједнице организовао је у ансамбл, доделивши му име под којим делују, и по којем су препознати широм Србије и региона.

Шира прича коју граде Фенечки бисери заснива се на хуманитарном раду, првенствено усмереном ка српском народу насељеном на подручју Косова и Метохије. Основали су и школицу музике - Фенечки бисерчићи, за најмлађе чланове заједнице око манастира Фенек. Чланови Фенечких бисера долазе нам у госте.

Српски културни центар Младост је у оквиру Дана српске културе у Шведској, организовао догађај под називом Траг прошлости који је салу градског театра у Хелсингборгу испунио до последњег места. Публика је са одушевљењем и овацијама поздрављала наступе културно уметничких друштава. Тамо је био наш колега Милован Терзић.

Срби широм света свечано и редовно прослављају славе. Тако је било ових дана и у чикашком насељу Брукфилд где се српска заједница окупила да прослави летњег Светог Николу. Из Чикага извештава Александар Жигић.

У емисији биће речи и о недавно одржаној великој изложби у граду Цугу у Швајцарској коју је организовало Удружење "Урош Предић" из тог града, а говорићемо и о Српској духовној академији у Параћину...

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво