Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

У емисији "Магазин Србија на вези" најавићемо културне манифестације које припремају Срби у Француској. Видећемо да ли је све спремно за јубиларну 25. Европску смотру српског фолкора дијаспоре у Новом Саду. Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Беча прославило је 40 година постојања.

Савез Срба Француске и Удружење Синги Арт – Мондо култ, организују Караван културе и Дане Србије и српске културе у Паризу. Манифестација се одржава крајем јуна двадесетдругу годину за редом. Гост емисије Петар Гојковић, председник Одбора за културу Савеза Срба Француске.

Јубиларна, 25. Европска смотра српског фолклора дијаспоре одржава се у Новом Саду 27. и 28. маја. У Врњачкој Бањи 8. априла одржана је и Прва европска смотра дечјег фолкора дијаспоре. Гост Срђан Татић, секретар Асоцијације српског фолкора дијаспоре.

Конзул Републике Србије у Њујорку Тамара Вујовић, од када је на дужности, остварила је контакте са челницима највећег америчког града, што је од великог значаја за економску и културну сарадњу Сједињених Држава и Србије. Са њом је разговарао наш дописник Александар Жигић.

Културно-уметничко друштво „Бранко Радичевић“ из Беча, прославило је 40 година рада. Фолклорни ансамбл, са више старосних категорија играча, успео је да у време вишедеценијског постојања истраје на путу очувања српске традиције и кулутре. На прослави јубилеја била је Вера Марјановић.

Музички гости Дуо Модерато.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

четвртак, 08. јун 2023.
17° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено