Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће у студију су Вера Авлијаш, Тамара Огњевић и Ивана Теодоровић Стојановић. Реприза емисије у 02.19 на РТС Свет.

Златне нити ћирилице” пропутовале су у последњих неколико година Европу и регион, а ово је први пут да ће се наћи пред београдском публиком. Изложбу ауторски потписују Тамара Огњевић и Вера Авлијаш, а део је истоименог пројекта Бео-етно визије из Београда, који чини готово стотину оригиналних радова у техници веза и златовеза. Експонати су настали у протеклој деценији према мотивима иницијала и минијатура из српских средњовековних књига. У Музеју Вука и Доситеја изложба ставља посебан акценат на најпознатију српску средњовековну књигу – Мирослављево јеванђеље из 12. века. Током овог догађаја, планиран је низ пратећих програма. О овој несвакидашњој изложби, у емисији ће говорити ауторке - Вера Авлијаш и Тамара Огњевић.

Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије „Свесрпски дечји сабор“ одржаће се од 25. до 28. маја у Београду. Свесрпски дечји сабор“ усмерен је према деци српског порекла, узраста од 9 до 13 година из дијаспоре, региона и Србије. Циљ манифестације јесте успостављање трајних веза са земљом порекла, развијање осећања припадности и повезивање са вршњацима из Србије. Деца и млади упознаће Србију, српску историју и културу кроз богат културно-уметнички програм, осмишљен од стране Дечјег културног центра Београд. Овим поводом, у студију нам је Ивана Теодоровић Стојановић, уредник програма за односе са јавношћу и маркетинг ДКЦ.

У недељу, 28. маја  2023. године биће одржано традиционално пресвлачење моштију Светог Зосима Туманског. Очекује се да овом догађају, као и сваке године, присуствује велики број верника, а један од разлога су управо чуда која се везују за ово свето место. Више информација о овом догађају у нашој  емисији...

Срби у Чикагу са поносом већ деценијама чувају своју традицију и обичаје из родног краја. Тако је било и на овогодишњој слави Херцеговаца која је обележена у Старој Цркви Васкрсења Христовог, близу центра града. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Татјана Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво