Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

На Новосадском сајму који обележава век постојања, у суботу 20. маја почиње и јубиларни 90. Сајам пољопривреде. Осим домаћих фирми, своје производе изложиће компаније из 25 земаља. По традицији највише пажње и посетилаца привлачи изложба механизације у оквиру које ће посетиоци, између осталог, имати прилике да се упознају са радом и карактеристикама трактора чија је вредност близу пола милиона евра и комбајном чија је основна цена 700 000 евра. О свимтим новинама, сајамским поустима и поклонима намењеним посетиоцима, разговарама са генералним директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем.

 И ове године Академска српска асоцијација из Ниша организује камп за учење и усавршавање српског језика за нашу омладину из дијаспоре. Осим наставе биће организоване и посете музејима и манастирима, музичке радионице. На које ће још начине млади упознати традицију домовине својих предака разговарамо са Тамаром Ћирић из Академске српске асоцијације.

Доктор наука из области „популационе генетике" на београдском Биолошком факултету и научник на Институту за биолошка истраживања Зорана Курбалија Новичић, одлучила је да каријеру настави у иностранству. Захваљујући свом раду, али и стипендији Европске комисије, свој научни пут наставила је на чувеном Упсала универзитету у Шведској. Своја искуства пренела је у разговору саколегом Душаном Жарковићем.

Врбас је другу годину за редом домаћин међународног Фестивала традиционалних инструмената. Од 19 до 21. маја у склопу Фестивала, биће одржано трибина о старим и помало заборављеним инструментима, као и радионица за све оне који желе да засвирају гајде, гусле, дудук или неки сличан инструмент. О фестивалу разговарамо са ПР Јеленом Ћирић Николић и Драгомиром Миленковићем једним од учесника.

Драгана Живојновић
Драгана Живојновић

Уредници: Драгана Живојновић и Душан Жарковић

 Драгица Гачић
Драгица Гачић

Редитељ: Драгица Гачић

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво