Слике које плешу латино ритмом

Изложба под називом "Ил ритмо латино" недавно је у Будимпешти привукла велику пажњу поштоваоца уметностИ. Реч је о првој самосталној изложби београдске сликарке Катарине Илић чији су ликовни садржаји инспирисани латино-америчком музиком и плесом.

Отварање ликовне изложбе под називом Ил ритмо латино, сликарке Катарине Илић, привукло је велики број посетилаца у просторије галерије Круг.

Била је то јединствена прилика за љубитеље ликовне уметности, да музику, ритмове и латино-амерички доживљај живота, што је тема изложених радова, истовремено доживе и у стварности, посредством професионалних плесача.

"Почетни импулс за ставарање сваке моје слике је музика. Све почиње тако што неку мелодију не могу да избацим из главе и онда покушавам да је пренесем на платно. Увек сам покушавала да на својим сликама прикажем ведрију страну живота, тако да су све моје слике инспирисане музиком и свака слика носи назив по некој мелодији која ме инспирисала да је насликам. Покушавала сам да насликам радост, а њихови називи су често у вези џез хитовима или кубанским песмама...Љубав према Куби датира јако дуго. Бавила сам се латино плесовима 15 година и када се први пут давао у Београду "Буена виста соушл клаб" Вима Вендерса, ја сам била толико опчињена да сам остала да седим и после краја филма и желела сам да га одмах поново погледам", каже уметница.

недеља, 28. мај 2023.
16° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.