Фестивал српског филма у Аустралији

Сваке године у свим већим градовима Аустралије одржава се Српски филмски фестивал. Овогодишњи, двадесети по реду, поново је испунио очекивања организатора.

Љубитељи српског филма које је окупио је јубиларни двадесети филмски фестивал, могли су да уживају у дугометражним пројекцијама од 16. до 26. марта.

Отворен је у Мелбурну мелодрамом са елементима комедије филмом редитеља Петра Ристовског "Било једном у Србији".

"Верујемо да ће различита публика себе наћи у неком од филмова...то су све драме, комедије, а ове године имамо и религиозни филм "Крст у пустињи" и трилер "Кључ", тако да широкој публици можемо да представимо фестивал", рекла је Тања Јосифовски, члан борда Фестивала за Мелбурн.

Изворно на српском и титловани на енглеском језику, филмови су били доступни широкој интернационалној публици, а организатори кажу да су презадовољни бројем посетилаца.

"Верујем да Милица Козлина која је преузела улогу директора, након смрти Петра Козлине, има за циљ да се фестивал приказује или одржава не само на једном месту, и не само у једном биоскопу у великим градовима као што је Мелбурн, него да то буде и на другој страни града, јер некима је тамо приступачније...дефинитивно, фестивал се организује на високом нивоу и приступачан је људима широм Мелбурна и другог града где постоји наша заједница", рекла је Јосифовска.

Фестивал српског филма у Аустралији једна је од најзначајнијих и добро организованих традиционалних манифестација у српској дијаспори.

четвртак, 01. јун 2023.
17° C

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено