Србија на вези, РТС Свет, 18.55

Гошће емисије су Виолета Срахињић, директорка Школе за основно и средње образовање "Милан Петровић" из Новог Сада и уметница Татјана Карабашевић. Реприза емисије у 02.03 и сутрадан, у среду, у 13.20 на РТС Свет.

Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић" са домом ученика је јединствена институција у региону. Њихова мисија је да образују и васпитавају децу и одрасле са свим врстама сметњи у развоју, током читавог њиховог живота. Бројни савремени и иновативни програми и активности усмерени су ка испуњењу појединачних потреба наших ученика и корисника. У оквиру школе, постоје и бројне секције, а имају и свој оркестар "Добри људи" који је недавно одржао концерт у Бечу након кога им је уручена награда за иновације у инклузији особа са инвалидитетом. Ово су само неке од тема о којима ће вечерас у емисији говорити наша гошћа, Виолета Срахињић, директорка Школе за основно и средње образовање "Милан Петровић" из Новог Сада.

Татјана Карабашевић, акварелисткиња из Мајданпека била је 2022. део изложбе 100 најбољих акварелиста света у Канади, налепнице које је радила за колекцију вина добиле дуплу златну награду на Новосадском сајму, илустровала је књигу – сликовницу „Побуна, Прича за децу и одрасле" која је преведена и на руски језик. Гост је уметник на изложби минијатура у Бангладешу. Колоритни Татјани акварели путују широм света, од Италије и Костарике, преко Аустрије, Албаније, Јапана, до Малезије, Индије, Кине, Канаде, широм света...Татјана Карабашевић биће гошћа емисије "Србија на вези".

Ускоро ће пут Сједињених Држава из Србије кренути неколико наставника који ће отворити допунске школе српског језика по програмима из Србије. У међувремену, Академија "Свети Сава" у Чикагу, где се део наставе већ одвија на српском језику, има све више ђака. Из Чикага извештава Александар Жигић.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Реализација Ернестина Глигоријевић

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи