Дани српске културе у Словенији

Љубљана је град домаћин Дана српске културе, манифестације која траја до 24. марта. Тим поводом је са амбасадорком Републике Србије у Словенији, Зораном Влатковић, разговарао наш колега Милован Терзић.

"Заиста ми је било велико задовољство што сам била у прилици да са директорком Градске библиотеке Љубљана отворим Недељу српске културе у градској библиотеци Љубљана. То је у ствари мрежа градских библиотека, обухвата 35 библиотека и ове недеље у свим библиотекама организована је програм и бројна гостовања писаца из Србије, разна предавања, затим манифестације у којима учествују и српска културна друштва, радионице, чак и радионице за децу, тако да је ово недеља у мрежи градских библиотека посвећена култури Србије", рекла је на отварању Зорана Влатковић, амбасадорка Републике Србије у Словенији.

Препуна сала и позитивни утисци, а доста и Словенаца прати српску културу...

"То је традиционално, и у Србији се прати словеначка културна сцена, а Словенија је итекако информисана о свим културним догађајима у Србији и то су два културна простора која су веома, веома блиска и повезана", рекла је амбасадорка Влатковић.

уторак, 06. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено