Дани српске културе у Словенији

Љубљана је град домаћин Дана српске културе, манифестације која траја до 24. марта. Тим поводом је са амбасадорком Републике Србије у Словенији, Зораном Влатковић, разговарао наш колега Милован Терзић.

"Заиста ми је било велико задовољство што сам била у прилици да са директорком Градске библиотеке Љубљана отворим Недељу српске културе у градској библиотеци Љубљана. То је у ствари мрежа градских библиотека, обухвата 35 библиотека и ове недеље у свим библиотекама организована је програм и бројна гостовања писаца из Србије, разна предавања, затим манифестације у којима учествују и српска културна друштва, радионице, чак и радионице за децу, тако да је ово недеља у мрежи градских библиотека посвећена култури Србије", рекла је на отварању Зорана Влатковић, амбасадорка Републике Србије у Словенији.

Препуна сала и позитивни утисци, а доста и Словенаца прати српску културу...

"То је традиционално, и у Србији се прати словеначка културна сцена, а Словенија је итекако информисана о свим културним догађајима у Србији и то су два културна простора која су веома, веома блиска и повезана", рекла је амбасадорка Влатковић.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво