Читај ми!

Адамов избор - Србија

Американац Адам Давенпорт, глумац, певач, ди-џеј, текстописац и филмски продуцент, током пандемије коронавируса, после четвородневног боравка у Београду, одлучио је да се пресели у Србију.

Пандемија Ковида 19 променила је живот многима. Америчком глумцу Адаму Девенпорту тешко су пала ограничења која је новонастала ситуација наметала.

Адам се у свом послу већ афирмисао. Играо је и поред таквих звезда као што су Кејт Хадсон и многи други.

"Одувек сам сањао да живим и радим у Европи, тако да сам гледао где у Европи могу да се сместим и које земље нису толико погођене ковидом. Мој избор је била Србија. Са мојим пасошем нисам могао у Европску Унију. Дошао сам на 4 дана у Србију септембра 2020. године. Заљубио сам се у ово место, вратио сам се кући, а после 6 недеља дошао сам поново у Србију. Рекао сам себи, ако ми се не свиди могу да се вратим. Некада у животу морате да ризикујете", каже Адам.

Убрзо по доласку, Адам је у Београду отворио школу глуме. У почетку је имао 5 студената, а дана сих је преко стотину. У школи примењује чубук технику глуме.

"То је најуспешнији метод да глумци уђу у дубину емоције и да свој унутрашњи живот покажу пред камером. Има много добитника Оскара попут Бреда Пита, Шарлиз Терон и других који користе те технике. Ја сам први који је ту технику представио у Србији и видео сам да многи овдашњи глумци постижу успехе уз помоћ те методе", каже Адам.

Школу похађају неки наши већ афирмисани глумци, а Адаму је циљ да помогне нашим глумцима да постану успешни и у међународним оквирима.

Адам Девенпорт је члан Европске филмске академије, чији су чланови и многе познате филмске звезде.

"У Академији има много глумаца који су ми узори, као што су Мајкл Кејн и Изабел Ипер. Мислим да је то најугледнија група глумаца. Што се моје каријере тиче, мислим да сам још млад, имам 38 година. Никада нисам играо главну улогу, играо сам мање, споредне улоге, али је свака била другачија...то је оно што желим да пренесем својим студентима, ту различитост, разноликост...", каже познати глумац.

Адам се већ укључио у рад на филму у Србији. Играо је у филму "Поред нас", а тумачио је и улогу америчког пилота из Другог светског рата, Џејмса Алонса Вокера у филму Радоша Бајића "Хероји Халијарда".

"То је била моја филмска улога у српској продукцији. Не мислим да постоји огромна разлика између продукције у Србији и другде. Екипа је била добро органозована. Филм "Хероји Халијарда" је заснован на истинитој причи, тумачили смо стварне ликове. Било је много поноса док смо радили на овом пројекту, волим приче које Србе представљају као хероје, а не тај популарни наратив који их је представио као хероје. Од кад живим овде, Срби су ме прихватили као неког свог", каже Адам.

Адам Девенпорт је и почасни држављанин Србије, попут Ралфа Фајнса. На растанку нам је рекао да није зажалио што је дошао у Србију и да једино мора да поради на учењу српског језика.

"Причам само 50 речи", каже уз осмех Адам.

У нади да ће обогатити свој речник и познавање српског језика, свакако ћемо пратити даљи рад овог сада већ српско-америчког глумца.

 

уторак, 19. март 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво