Читај ми!

Пакетићи спремни за малишане са КиМ

Срби у Чикагу и њихови пријатељи планирају да обрадују неколико стотина српских ђака на Косову и Метохији. Прикупљају средства да за поклон пакетиће за празнике, како би им улепшали те дане и послали поруку да неко мисли на њих и у далекој Америци.

И на улицама далеког Чикага, тамошња српска заједница, није заборавила малишане на Косову и Метохији.

Већ четврту годину за редом, овдашњи српски Саборни храм, у сарадњи са хуманитарном организацијом "Наши Срби" прикупљају донације за наше ђаке са друге стране океана, а програм се зове Gift of Joy односно Поклон радости.

Уплате се највише врше недељом после литургије.

"Наша протиница Јелена Милуновић већ неколико година са својом омладинском групом води ову акцију где прикупља поклоне за децу са Косова, у заједничкој сарадњи са организацијом "Наши Срби". И тамо има неколико свештеника који познају ситуацију на Косову, у којим селима су деца, и односе те поклоне. Наравно да је важно да деца која живе у сиротињи и хладноћи, у време Божића приме ове поклоне, али је исто тако важно да ова наша омладинска група, деца из Чикага учествују у целом том процесу и долазе после у Саборни храм на богослужење и да скупљају поклоне", каже отац Дарко Спасојевић, старешина српског Саборног храма у Чикагу.

"Пакетић је 50 долара, ту је један дукс, капа, наруквице, слаткиши...народ радо даје помоћ и воле да покажу да мислимо на народ на КиМ, нарочито ми, овде, у Чикагу. Сећам се да је једна жена дала донацију и рекла да је и она била једна од њих и да ће радо сада она помоћи другоме", каже протиница Јелена Милуновић.

Прошле године захваљујујући донацијама из Чикага и заједничкој акцији српског Саборног храма и хуманитарне организације "Наши Срби", подељено је 300 пакетића деци на КиМ за Божић, а организатори верују да ће ове године бити послато бар исто толико пакетића.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво