Пакет РТС програма од 1. октобра на територији Европе преко Астре 3Б

Обавештавамо гледаоце да ће се наш програми РТС Свет, РТС 1, РТС 2, РТС Живот, РТС Драма, РТС Коло, РТС Полетарац, РТС Музика и РТС Трезор од 1. октобра 2018. године на територији Европе емитовати преко сателита Astra 3Б (23,5E). Сигнал програма РТС Свет је некодиран и може се слободно преузимати.

У периоду од 1. октобра до 15. октобра истовремено ће се наставити емитовање са постојеће сателитске позиције, односно сателита Астра 4А.

Параметри за пријем сигнала са нове сателитске позиције су:

Назив сателита: Астра 3Б

Орбитална позиција: 23,5°Е

Модулација: DVB S2 8PSK

Пријемна фреквенција: 11.914,50 MHz

Поларизација: H (хоризонтална)

SR: 30.000 Mbaud

FEC: ¾

Сигнал програма РТС Свет је некодиран и може се слободно преузимати, а сигнал осталих програма се емитује заштићеним сигналом, тако да је за декодирање потребна пријемна опрема.

Гледаоци који користе пријемну опрему за праћење програма са сателита Еутелсат 16A (16E) сада ће бити у могућности да са њом преузму и сигнал наших програма са новог сателита. За подешавање пријемне опреме у ту сврху потребно је да инсталирау два LNB уређаја на држач који омогућава њихову монтажу, као и DiSEqC Switch уређај на који се повезују LNB уређаји и да усмере антену како би могли да командом из сателитског пријемника бирају сателит са којег прате програм.

 За информације и помоћ око подешавања пријемне опреме за праћење програма са сателита Astra 3B гледаоци могу да се обрате на телефоне:

+381 32 5590 065

+381 32 5661 065

и на адресу електронске поште:  sat.station@telekom.rs

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво