Читај ми!

DAB као стандард

18% посто нових аутомобила у Великој Британији има дигитални радио у основном пакету опреме. Остварен је огроман раст у последњих 12 месеци. 25 милиона аутомобила нема дигитални радио. Број нових аутомобила опремљених дигиталним радиом као стандардом повећан је за 340% током последњих 12 месеци, судећи по представљеним подацима, преноси What Car.

У септембру је 18% нових продатих возила имало дигитални радио као стандард, што је велико повећање у односу на 5,3% у истом периоду прошле године. Пол Еверит, директор Друштва произвођача и трговаца аутомобилима (SMMT), рекао је да 45% нових аутомобила сада има дигитални радио, било као стандард било као понуђену опцију, а да се стопостотно засићење очекује до 2013. године.

Коначни датум за прелазак на дигитални радио није најављен, иако је цео сектор уверен да ће све бити у потпуности обављено до 2015. Међутим, Еверит је упозорио да ће прелазак на дигиталне системе у данашњим аутомобилима бити већи проблем.

„Проблем је што возила која су већ на путевима немају дигитални радио", рекао је. „Сада се процењује да има око 25 милиона таквих аутомобила".

Рекао је да SMMT сарађује са владом како би прелазак био што једноставнији. Сарадња укључује и предлог да и дигитални радији и инжењери који их уграђују морају имати званично одобрење.

„Морамо обезбедити да постоје планови за подршку аутомобилима који су сада на путевима а којима ће бити потребна безбедна и поуздана побољшања која треба да уведу овлашћени техничари", рекао је Еверит.

Тим Дејвис, директор Би-Би-Сија за аудио и музику, рекао је да је намера да дигитални радио има исти ниво покривености као FM радио до 2015, што подразумева целу мрежу аутопутева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво