Читај ми!

Данци праве планове за DAB+

Влада Данске је изменила рок за прелазак са DAB на DAB + стандард. Очекује се да ће се ова транзиција догодити између 2016. и 2018, преноси Radio.NL.

Једна трећина (1,7 милиона) домаћинстава тренутно поседује DAB пријемник и у могућности су да слушају радио-станице данског јавног емитера DR, Radio 100, Nova FM и MyRock-а.

У првој фази транзиције, инфраструктура за земаљско дигитално радио-емитовање биће инсталирана 2015, чиме ће регионална национална мрежа DR радија прећи на DAB+ стандард. Друга фаза почеће 2018, преласком руралних DAB радио станица на DAB + стандард.

Очекује се да ће влада ове земље 2019. године разматрати искључивање сигнала FM радија, а након завршетка инсталирања DAB + опреме, односно када слушање дигиталног радија пређе половину укупних сати слушања овог медија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво