Читај ми!

14 DAB радио станица доступно у Чешкој

Дигитални радио DAB тренутно покрива 2,8 милиона становника Републике Чешке. Сигнал се може примити у Прагу и околини, у Прибраму, Брну и околини и великом делу Моравске регије, наводи се у саопштењу компаније Телеко.

14 радио-станица се већ емитују преко TELEKO мултиплекса. Придодате су и стране станице садашњој понуди јавног радија „Ceshy rozhlas" програми (Leonardo, Wave, Česko, D-dur, ČRo 2, ČRo 3, Region) и Радио Проглас и Гама радио. На новим станицама је укључен и информативни програм Радио Ватикана, комерцијална станица RTL 102,5 и сви музички програми RTL klasika RTL Groove i RTL Italian Style. Они се емитују у DAB и DAB плус стандарду.

За пријем програма препоручује се пријемник који омогућава пријем како DAB тако и DAB + сигнала. Дигитални радио DAB који ће ускоро заменити садашње аналогно емитовање, слушаоцу омогућава велико повећање избора програма и побољшан квалитет звука. Дигитални радио може да прими и разне мултимедијске апликације намењене слушаоцу. Дигитални радио пружа емитеру нове могућности да допре до слушалаца.

Мултимедијалне апликације DMB омогућавају путницима у аутомобилима онлајн информације као што су датум доласка, одласка, услови саобраћаја на путу, поруке упозорења, вести и друге апликације. DMB такође омогућава емитовање ТВ програма на мобилним пријемницима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво