Читај ми!

Слушаност DAB-а у Великој Британији

Слушање дигиталне платформе у Великој Британији износи 26,9%, наводи се у најновијем извештају за други квартал 2011. године који је објавио RAJAR.

Подаци показују да је слушано 289 милиона сати дигиталног радио програма, за разлику од 253 милиона сати колико је слушано у другом кварталу 2010. што представља повећање од 14,3% у односу на претходну годину. 46% слушалаца прате радио програме преко дигиталне платформе сваке недеље, што је повећање од 2,1 милиона људи или 10,7% у односу на претходну годину.

У Великој Британији се повећао и број домаћинстава која поседују DAB дигитални радио. Тај број се попео на скоро 40% (38,9%), у односу на 35,3% колико је било у другом кварталу 2010. године, што представља повећање од 2 милиона.

Дигитални радио у Великој Британији

Дигитални радио у Великој Британији сарађује са Владом, емитерима, произвођачима, трговцима, као и широким спектром интересних група како би се убрзало ширење дигиталне радио платформе и да се обезбеди да индустрија испуњава критеријуме које треба остварити како би се потрошачи на адекватан начин пребацили на дигиталну радио платформу. Одбор дигиталног радија Велике Британије се састоји од представника BBC-ја, Радио Центра, архиве, Глобалног радија, Бауер Медија, ГМГ радија и Удружења произвођача аутомобила и трговаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво