Читај ми!

DAB доступан у BMV возилима

Немачки произвођач аутомобила BMV саопштио је да ће од сада сви модели имати могућност да буду опремљени са аудио системом који прима дигиталне радио програме из нове дигиталне радио мреже у Немачкој. DAB тјунер ће се наручивати као додатна опрема за све моделе.

Тјунер за дигитално аудио емитовање (DAB/DAB+) омогућава једноставно меморисање радио станица и функцију аутоматског претраживања стница, тако да се возачима не скреће пажња чиме се доприноси већој безбедности саобраћаја.

Како се мрежа дигиталног емитовање буде ширила, разноврсност информација и забавни програми ће се повећати. Такође ће бити доступан и велики број специјалнизованих радио станица.

У Немачкој тренутно постоји 14 земљских дигиталних радио станица у националном мултиплексу. Поред ових 14 дигиталних радио станица, постоји велики број регионалних станица које емитују дигитални програм. Сигнал ових радио станица углавном покрива специфичне државе или географска подручја. У градским областима сада има више од 30 дигиталних радио станица на располагању. Штавише, број дигиталних радио станица и даље расте у Немачкој.

Док путују другим европским земљама BMV власници и њихови путници такође имају задовољство слушања дигиталног радија кристално јасног и квалитетног Surround звука. У Великој Британији, Данској, Шведској и Швајцарској постоји посебно широк спектар дигиталних радио станица које можете изабрати. У многим другим земљама DAB постаје реалност. Како се мрежа за пренос дигиталног радија шири то и његова популарност расте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара