Читај ми!

DVB-T2 Litе стандард

У Галерији РТС-а, у четвртак 19. априла одржаће се састанак Удружења аудио-инжењера – Српска AES секција. Главна тема је дигитално емитовање и DVB-T2 пилот-мрежа у Србији, као и развој новог DVB-T2 Litе стандарда који се односи на дигитално емитовање за мобилне платформе са могућношћу емитовања и радијских програма.

Пренос радијских програма путем DVB-T2 Litе стандарда је почео да развија Би-Би-Сијев тим инжењера и он постаје све прихваћенијa перспектива развоја у свету емитовања. Његова предност је што се уз малу надоградњу DVB-T2 предајника за дигитално емитовање телевизијског сигнала решава и дигитално емитовање радијског сигнала. Тиме се постиже велика уштеда за дигиталну мрежу предајника радијских сигнала, а притом је сигнал робустнији и отпорнији на сметње, посебно за пријемнике у покрету, него што је случај код DAB и DAB+ стандарда.

Подсећамо да је сектор Би-Би-Сија који се бави истраживањем и развојем обавио прву јавну демонстрацију DVB-T2 Litе стандарда радијског преноса на IBC сајму 2011. године у Амстердаму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се