Руке пријатељства

Празници су дани даривања и примања поклона, али и дани када треба да помислимо на оне који су неоправдано запостављени. Отворити срца и пружити руку онима којима је потребна, порука је новогодишње журке деце са сметњама у развоју и ђака из школе "Дринка Павловић".

Новогодишња журка на којој су учествовала деца са сметњама у развоју и ђака из школе "Дринка Павловић" круна је једног лепог пријатељства.

Новогодишње жеље су скромне, а утисци велики. Добро се забављају, размењују искуства и једва чекају да поново дођу, само су неки од коментара ђака Основне школе "Дринка Павловић".

Дружење ових младих људи траје већ две године, без предрасуда и лоших мисли.

"То је леп пример, и можда, и другима нека иницијатива да се осврну по њиховој околини, да виде да ли у њиховом комшилуку постоје такви млади људи и да им пруже руку сарадње и пријатељства", рекла је Татјана Туршијан, наставница биологије у Основној школи "Дринка Павловић".

Један од родитеља деце из ове школе, Слободан Грујичић, наглашава да је ова прича јако лепа прича.

"Ја бих волео да се прошири широм Београда, широм Србије, из простог разлога што овој деци у најмању руку треба само мало разумевања и ништа друго", каже Грујичић.

Руку пријатељства пружиле су и комшије - припремили су послужење, оближња посласитичарница поклонила је торту, а музичари су свирали без хонорара.

Златибор Бранковић, један од музичара, рекао је да је то њихов скроман допринос деци која су, како каже, са једне стране ускраћена, која имају потребе као и сви други.

Око хиљаду деце са сметњама у развоју још живи у институцијама. Многима од њих, самоћа је једини пријатељ.

Ова прича даје наду, јер ће пријатељство какво негују, трајати дуже од новогодишњих и божићних празника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво