Читај ми!

Сваком матуранту књига на дар

Савез Срба Француске, Савез Срба Италије и Савез Срба Словеније одлучио је, поводом Међународног дана даривања књига, 14. фебруара, да награди матуранте Српске допунске школе вредним књигама.

Захваљујући племенитом подухвату српске заједнице у региону и у дијаспори, сви ученици ће имати прилике да читају изузетну књигу професора Дејана Ристића „Митове српске историје". Обезбеђени су примерци за школске библиотеке и за рад на часовима у свим наставним местима. Близу 150 матураната понеће ово дело као успомену, уз наду да ће им садржај бити занимљив и надасве користан и у годинама које су пред њима.

Акција допремања књига започела је сусретом Ђура Ћетковића, председника Савеза Срба Француске, са професором Дејаном Ристићем у Београду.

Награђивање ђака књигама, на предлог наставника, у претходном дугогодишњем периоду радо је прихватио и у дело спроводио Ромео Милошевић, који је предано водио Савез Срба Француске. Од ове године се придружују, на позив координатора допунске наставе, Савези у друге две земље. Подршку остваривању свих видова образовно-васпитног рада у допунским одељењима пружао је у континуитету Савез Срба Италије на челу са председником Душаном Алексићем, а сарадња се проширује и у новоотворену допунску школу у Словенији, на радост ђака и на корист целокупне српске заједнице, уз помоћ председника Савеза Срба Словеније, Владимира Кокановића.

Будући да су у ван матице ћириличне књиге раритет, а да је рад допунске наставе на српском језику и деловање Савеза Срба усмерен ка истом циљу - очувању националног идентитета - даривање књигама представља грађење трајне споне са српским језиком и отаџбином.

недеља, 10. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу