Публика наградила "World helpers"

Скултура "World helpers" Василија Стојановића из Дортмунда награђена је Златном медаљом посетилаца на петој међународној изложби Уметност у минијатури Мајдан арт 2014. одржане у Мајданпеку, Петровцу на Млави и Београду од 1. септембра до 31. октобра 2014.

Скултура World helpers Василија Стојановића из Дортмунда добила је Златну медаљу посетилаца  на 5. међународној изложби Уметност у минијатури одржане у Србији од 13. септембра, (у Мајданпеку, Петровцу на Млави и Београду) у организацији Мајдан Арт-а, сазнајемо од уметника Стојановића.

Од 369 уметника са 631 уметничких радова, комисија је изабрала 297 уметника са 481 уметничких радова из 33 земље (Аргентина, Аустралија, Белорусија, Бугарска, Канада, Чиле, Кина, Хрватска, Кипар, Доминиканска Република, В. Британија, Немачка, Грчка, Исланд, Индија, Израел, Италија, Литванија, Македонија, Мексико, Монтенегро, Нови Зеланд, Пољска, Кореја, Румунија, Србија, БиХ, Словенија, Шведска, Турска, САД, Велс).

„Хвала организаторима, који су омогућили ову предивну изложбу, а посебна захвалност поблици која ме је њиховим гласањем подржала. И ове године сам позван да учествујем на једној од највећих интернационалниг изложби савремене уметости у Гранд Палаис-у у Паризу од 25. до 30. новембра 2014. Излажем скулптуру у сребру и бронзи Businessworld где је, као и у свакодневном животу - увек мала рибица на удици, а већа једе малу. Међутим, увек постоје и храбре мале које покушавају да "грицну" свој део", каже за РТС Василије Стојановић.

Василије Стојановић-Васa, рођен 1955 у Вршцу, Србија. Живи и ради od 1976. у Немачкој. Неконвенционалне методе рада као и избор материјала доминиpaju у његовој уметности. Мешовите технике са различитим материјалима, као и свесна употреба само одређене боје карактеришу његов рад. Малим серијама често уплиће различите технике у целину, пише на сајту овог уметника.

Публика је Златном медаљом наградила и Горана Мајсторовића за рад Странац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се