Читај ми!

Први сајам српске књиге одржан у Гетеборгу

Први Сајам српске књиге у Шведској одржан крајем фебруара, био је прилика да се представе издавачи и аутори из Србије и Скандинавије. Организован је заслугом удружења Иницијатива креативне комуникације и Гордане Антуновић.

Данас је у организацији удружења ССИ који се дуго бави очувањем културе и традиције у Гетеборгу отворен први сајам српске књиге.

Отворио га је први амбасадор Србије у Шведској Драган Момчиловић.

"Хвала на позиву да отворим овај сајам књиге у Шведској, која је изванредна манифестација за промоцију српске културе, српског језика. Ја сам стварно одушевљен вашим напором који улажете да окупите 14 аутора из скандинавских земаља, пар аутора из Србије и заједници Гетеборга организујете овако значајну манифестацију. Више од 4 године сам амасадор и Шведска је земља од које можете много да научите, врло позитивних искустава у привредном, друштвеном и културном домену и радује ме што је и шведска културна заједница подржала вашу манифестацију ", рекао је амбасадор Момчиловић.

На сајму учествују писци који живе и раде у Скандинавији и који стварају на српском, али и на шведском, данском и норвешком језику.

Учесници сајма ће нам представити 14 наслова, а ексклузивни гости из Србије су издавач књига Жарка Лаушевића Бенита Мариновић и Биљана Вујовић Бајка, глумица, редитељ и аутор књиге "Бајкин џеп".

У оба дана сајма деца ће имати своје весело ћоше, где ће се креативно изражавати уз помоћ глумачког студија.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво