Грамофонија - Бруно Бавота: Отисак

Представљамо плочу италијанског пијанисте и аутора Бруна Бавоте која је објављена априла ове године.

Отисак (Impression) је заправо, компилацијско издање на којем се налазе нумере са претходних пет албума овог аутора, које дају профил Бавотиног досадашњег рада, што визуелно сугерише и графичко решење насловне стране плоче на којој је приказан отисак прста.

Бруно Бавота је рођен у Напуљу 1983. године, и изузев кратког периода приватних часова клавира, практично је самоуки пијаниста. Нумере које ствара припадају широком пољу модерне класике: то су мелодичне, амбијенталне, тоналне нумере, мирног карактера. Стога није чудно што се његово име често помиње у контексту аутора попут Лудовика Еинаудија, Ријуичија Сакамота, Дастина О'Халорана или Нилса Фрама, али он што је важније јесте да Бавота упорно и стрпљиво следи свој креативни пут и израз.

О свом уметничком путу Бавота каже: „Музика је ушла у мој живот снажно и ја, данас, кажем да ме је спасила. Она држи упаљеним пламен у мени и не дозовљава му да се угаси ни у најделикатнијим тренуцима. Надам се да ће моја музика оставити некакав траг, попут отиска прста, а са њим и део мене", речи су Бруна Бавоте.

Уредница Сања Куњадић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара