Читај ми!

De gustibus

Документарни програм

Археолошки локалитет и парк Виминацијум бројним активностима, научним скуповима и радионицама ради на популаризацији археологије и културног наслеђа. Један од занимљивих програма је и дегустација хране припремљене по римским рецептима, а посебан доживљај је припрема хране.

Полазници радионице DIG4XP и учесници скупа Неговање одрживе будућности у вртовима времена, били су у прилици да уз стручно вођење, лично спреме нека од јела које су у свакодневној исхрани користли стари Римљани и да их обучени у тоге и тунике, дегустирају. У духу пројекта који се бави одрживим развојем, учесници међународног скупа су посејали босиљак, коријандер, рузмарин и нану, чиме је установљена Виминацијумска башта.

Учествују: др Јелена Анђјелковић Грашар, руководилац пројекта Green heritage, др Ангелина Рајковић Савић, полазници радионице DIG4XP и учесници европског пројекта Green heritage.

Ауторка емисије Невена Матовић

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом