Читај ми!

Ирена Шентевска и Исидора Ивановић

Данас су са нама у студију две гошће. То су др. Ирена Шентевска, једна од овогодишњих добитника награде града Беогарада и уметница Исидора Ивановић која излаже своја дела скорије продукције у галерији Сингидунум.

 

Др Ирена Шентевска je ауторка књиге „Распевани Београд”, у којој прати културне и друштвене обрисе града кроз анализу три категорије музичких спотова у периоду од 1980-их до краја прве деценије 21. века. Са њом разговарамо о добијеној награди, о овој књизи и о њеним разматрањима овако постављеног културног урбанизма.

Са уметницом Исидором Ивановић разговарамо првенствено о њеној новој изложби у Галерији Сингидунум где је представила своја дела која је израдила током последњих годину дана. Та дела су директно рођена из патње и очаја после масакра у Oсновној школи „Владислав Рибникар”. Укупни професионални уметнички и ликовни живот наше саговорнице такође је посебно интересантан пошто је сачињен од необичних и неочекиваних искустава студирања, усавршавања, рада и излагања у различитим срединама.

Емисију уређује и води Зоја Бојић.

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара