Читај ми!

Није лакше кад зажмуримо

Марија Ђуровић и Милева Личина

„Златни септембар" обележава се широм света као месец подршке деци оболелој од малигних болести. Глобална кампања подизања свести о раку код деце и адолесцената подразумева указивање на проблеме с којима се сусрећу да би јавност боље разумела болест, све оно што она подразумева и са собом носи.

У Србији сваког дана једно дете оболи од рака. Иако су изгледи за излечење малигног обољења код детета доста добри, као друштво имамо још много простора да напредујемо, и у области услова лечења, али и пружања подршке деци и њиховим породицама.

Сваког септембра се, још више него иначе и гласније него обично, говори о томе колико је важно да не окрећемо главу када видимо болесно дете или позив њему у помоћ.

Kако да „одаберемо" коме ћемо помоћи? Зашто морамо да апелујемо да грађани учествују у куповини и донирању основних потрепштина за децу која се лече? Да ли држава може да учини много више за побољшање стања у овом сегменту здравства? Имамо ли предрасуде у вези са тим коме новац иде када га донирамо?

У студију су Марија Ђуровић, мајка излеченог детета и чланица Управног одбора НУРДОР-а и Милева Личина, извршна директорка удружења „Увек са децом".

Емисију уређује и води Аријана Хандан.

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу