Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

У последњем овонедељном издању културно-информативног магазина Радио Београда 2 биће представљени најважнији дневни догађаји: Фестивал ауторског филма, позоришне премијере, издавачка делатност КЦ „Градац" из Рашке, а чућемо и позоришну критику представе „Трпеле" - копродукцију НП Шабац и НП Краљево.

Београд је у знаку 28. Фестивала ауторског филма, који улази у завршницу. Тим поводом ће у данашњој емисији овој манифестацији бити посвећена пажња кроз филмску критику и редован дневни извештај са фестивала.

У наредних неколико дана очекују се занимљиве позоришне премијере - у Српском народном позоришту и Мадленијануму. Нова премијера драме „Поетеса - Милица Стојадиновић Српкиња" према тексту и режији Виде Огњеновић имаће премијеру на сцени Пера Добриновић, позоришта у Новом Саду. Из земунског театра најављују „Валцер поручника Нидригена", гротескну мелодраму Миодрага Илића у режији Владимира Лазића. Позоришни темат у данашњој емисији ће бити заокружен критиком о представи „Трпеле", која је настала у сарадњи позоришта у Шапцу и Краљеву, по тексту Милене Деполо и Бобана Скерлића, коју је режирала Александра Ковачевић.

У Народној библиотеци Србије је престављена издавачка делатност Културног центра „Градац" из Рашке. Реч је о едицији која је насловљена по великој културној манифестацији коју овај центар успешно реализује већ три деценије - Рашким духовним свечаностима.

Емисију уређује и води Љубица Крминац

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено