Читај ми!

„Генетичка гастрономија"

Гордана Шурлан и Славен Продановић

Када једемо пилетину у коју је  генетичким инжењерингом убачен  хормон раста ћурке то је исто као да у тањиру  помешамо  пилетину и ћуретину, рећи ће нам сваки генетичар. Ипак, многи не верују у генетичку гастрономију и у процесе у којима се храна више конструише него припрема, уз тенденцију производње хране у лабораторијама . Досадашња индустријализација у производњи хране се најчешће правдала хуманим циљем  решавањеа питања глади у свету. Да ли је то ипак мит, а главни  циљ  профит и доминација? Ко контролише семе контролише и храну, треба ли зато  приоритет Србије  да буде  заштита конвенционалне производње и колико је она важна у времену несташице хране и гајења ГМО усева? У емисији говоре: др Гордана Шурлан, генетичар редовни професор на Пољопривредном факултету и др Славен Продановић, редовни професор, на Пољопривредном факултету, ужа научна област: генетика и оплемењивање биљака.

Aутор и водитељ: Дијана Ивановић

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом