Читај ми!

О очувању традиције и културне баштине Бежаније

Документарни програм

У емисији Говори да бих те видео, говори Волга Илић, председник удружења „Стара Бежанија", које се бави очувањем традиције и културне баштине Бежаније и несебично се ангажује у циљу очувања од заборава аутентичности, историје и духа Бежаније, организујући културне, хуманитарне, музичке манифестације и упознавајући млађе нараштаје са вековним животом својих предака, њиховим страдањем, јунаштвом и бескрајном оданошћу своме селу.

Волга Илић је по занимању наставник географије и историје, али је цео радни век, до пензионисања, провела у Савезној скупштини СФРЈ.

Бежанијска снајка, иако није рођена у Бежанији, после 45 година у породици Илић, стекла је углед и поштовање свих Бежанинаца. Волга је рођени борац, жена чврсте воље и огромне енергије. Као председник Удружења „Стара Бежанија" стуб је свих акција и догађања у Бежанији.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво