Говори да бих те видео

Документарни програм

У мигрантским прихватним центрима на југу Србије, већ више од годину дана, у оквиру едукативних активности Балканског центра за миграције и хуманитарне активности, уз подршку CRS-a, организују се часови српског језика за одрасле, а од септембра ове године спроводе се и часови српског језика за децу. Преводиоци и професори српског језика у камповима раде са најмлађом децом која су у септембру кренула у српске школе и похађају наставу на српском језику.

У репортажи, чућете аудио записе са часова српског за најмлађе, прихватног центра у Врању - говориће професорка српског језика Јелена Недељковић, преводилац Зумрета Фазлихоџић, шеснаестогодишњи дечак из Авганистана који је ове године кренуо у економску школу у Врању, Фариба Абдулаи, мајка чија деца похађају часове српског у кампу и од септембра ове године са српском децом присуствују формалној настави.

Аутор: Милена Радић

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије