Речено и прећутано

Од 26. до 29. новембра на Београдском сајму одржан је 9. Сајам етно хране и пића...

На Сајму је учествовало око 350 домаћих и страних излагача, са више од 1.500 различитих прехрамбених производа, карактеристичних за ужа географска подручја. У последње две деценије расте тражња за артиклима који се одликују аутентичношћу и традицијом.

Министарка пољопривреде Србије Снежана Богосављевић Бошковић на отварању Сајма рекла је да Србија има огроман потенцијал у производњи традиционалних прехрамбених производа и подсетила да у Србији има више од 30 производа са заштићеним географским пореклом. Навела је и податак да се вредност традиционалне производње хране у Европи процењује на око 15 милијарди евра годишње. А како је то у Србији, ко се све бави производњом ове хране и пића, какву подршку им пружа држава?

О томе, и о животу на селу, уредница данашње емисије Речено и прећутано  Гордана Пешић разговарала је на Сајму са српским произвођачима.

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом