Речено и прећутано
Од 26. до 29. новембра на Београдском сајму одржан је 9. Сајам етно хране и пића...
Autor:
Група аутора
Емитује се сваког дана од понедељка до четвртка, од 12:00. [ детаљније ]
На Сајму је учествовало око 350 домаћих и страних излагача, са више од 1.500 различитих прехрамбених производа, карактеристичних за ужа географска подручја. У последње две деценије расте тражња за артиклима који се одликују аутентичношћу и традицијом.
Министарка пољопривреде Србије Снежана Богосављевић Бошковић на отварању Сајма рекла је да Србија има огроман потенцијал у производњи традиционалних прехрамбених производа и подсетила да у Србији има више од 30 производа са заштићеним географским пореклом. Навела је и податак да се вредност традиционалне производње хране у Европи процењује на око 15 милијарди евра годишње. А како је то у Србији, ко се све бави производњом ове хране и пића, какву подршку им пружа држава?
О томе, и о животу на селу, уредница данашње емисије Речено и прећутано Гордана Пешић разговарала је на Сајму са српским произвођачима.
Коментари