Читај ми!

Породична прича

Данас, 8. маја је Светски дан Црвеног крста, у недељу 12. маја је Међународни дан медицинских сестара, а следеће недеље се обележава Национална недеља здравља уста и зуба под слоганом „Чувам своје зубе, поносим се осмехом“. У сусрет Националној недељи здравља уста и зуба, али и Међународном дану медицинских сестара, а у знаку данашњег јубилеја, ПОРОДИЧНА ПРИЧА ове недеље прича причу о здрављу и то о здрављу уста и зуба.

Подаци Јавног здравља „Др Милан Јовановић Батут“ кажу да тек половина грађана Србије редовно пере зубе.

Чувамо ли своје зубе, због чега ћемо чешће отићи у фризерски салон него у стоматолошко ординацију, да ли су зубарске интервенције заиста скупе, због чега деца, а неретко и одрасли имају страх од одласка код зубара, како им стоматолози могу помоћи у превазилажењу тога страха, када би родитељи деци требало да почну да перу зубе, како се правилно зуби перу, због чега млади који заврше средњу Зуботехничку школу не желе да буду медицинске сестре и медицински техничари, како их мотивисати да остану у струци, због чега је добра медицинска сестра „корак испред лекара“ у хирургији, како решити проблеме које нам задају умњаци, идемо ли на превентивне прегледе, али и због је важан правилан распоред зуба, ако естетику изумемо, само су нека од питања за данашње гошће Породичне приче – У НАШОЈ КУЋИ, а гошће су др Весна Миловановић, специјализант оралне хирургије и имплантологије на Војномедицинској академији и др Драгана Маринковић, специјалиста ортопедије вилице, ортодонт и професорка у средњој Зуботехничкој школи у Београду.

О својим зубима и прању зуба причају нам и најмлађи.

Аутор и водитељ емисије – Слађана Бушић.

 

Фамилиологија Фамилиологија

Autor:
Редакција за децу и младе

Програм за децу и младе Радио Београда 1 постоји пуних шест деценија. Од тренутка када је Радивоје Лола Ђукић добио «партијски» задатак да организује нешто што би деци тих година било забавно и корисно, он је, талентован и мудар, направио дечју групу. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара