Читај ми!

Како стати на пут фемициду који сваке године бележи нове рекорде?

Од почетка године у Србији је убијено 15 жена и две малолетне девојчице у породично-партнерском односу. Само у априлу почињено је 5 фемицида. Убице су најчешће њихови партнери или неки од мушких чланова породице. Очигледно је да систем нема довољан капацитет да томе стане на пут. Да ли је реч о погрешном поступању или непоступању? Ово су само нека од питања о којима говоримо поводом Дана сећања на жене жртве насиља. Гошћа нам је Тања Игњатовић из Аутономног женског центра.

Тржиште непокретности у Србији показало је отпорност према глобалним економским трендовима. Док је у многим земљама дошло до пада потражње и броја трансакција, у Србији се бележи тек благо успоравање, али цене и даље расту. Вредност некретнина продатих током целе прошле године достигла је рекордних 7,5 милијарди евра. Оно што забрињава јесте скок промета некретнина из такозваног делимично регулисаног система тржишта непокретности. То је повод да нам саговорник буде Помоћник директора Сектора за развој Републичког геодетског завода Дарко Вучетић.

Пољопривреда и туризам делатности су које локалне самоуправе препознају као највећу развојну шансу, а заштиту животне средине као приоритет за унапређење квалитета живота грађана. На томе су засновани планови развоја 10 градова и општина припремљени за период до 2030. године, а сачињени су у склопу пројекта „Подршка унапређењу капацитета и изради локалних планова развоја“. О томе колико је важно то што локалне заједнице раде разговараћемо са Иваном Богосављевић Чикић, из НАЛЕД-а који је пружио менторску помоћ и представницом општине Велика Плана, Недом Новаковић.

Уредник и водитељ Оливера Стајић.

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"