Можемо ли без пластичних кеса у Новој години?

Од почетка Нове године, Београд се придружио светском тренду смањења загађења планете и избацио из употребе обичне пластичне кесе. Како ћемо доностити намирнице кући, како их паковати у замрзивач, али и колико су боље биоразградиве кесе од обичних истраживала је Александра Младеновић.

Из Доње Трепче, Наташа Ракетић нам доноси причу о Музеју ракије. Основао га је настављајући традицију своје породице Станимир Цане Минић, који је до сада за своје ракије добио низ пехара и признања.

Елизабета Арсеновић у разговору са траварком Слободанком Симић из Куршумлије, која важи за промотера Радан планине, помоћиће нам да сазнамо шта је рецељ, зашто се сремуш, краљ међу јестивим биљем, никако не сме стављати у чорбу и каквог је укуса ликер од планинских љубичица.

Чућемо и причу ученика осмог разреда Основне школе "Сава Ковачевић " из Михајловца, који су се пласирали у полуфинале међународног квиз такмичења под називом „Немањићи", организованог поводом 800 година самосталности Српске православне Цркве.

Уређује и води Биљана Шујдовић 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом