Магазин на Првом

Апликација за мобилне телефоне, ОНКО, је део пројекта Института за онкологију и радиологију Србије „Знањем против рака“ и садржи информације о превенцији, дијагностици, подршци и лечењу малигних болести. О томе разговарамо са др Аном Јовићевић, онкологом из Института.

Ко су најатрактивнији ИТ послодавци у Србији? Милош Турински, ПР сајта Послови Инфостуд, представиће нам резултате првог великог истраживања послодаваца те врсте, који су базирани на перцепцији кандидата са тржишта рада и нису искључиво мишљења запослених који раде у тим компанијама.

У Психолошкој радионици "Корак напред" говоримо о томе шта доноси нови Национални програм за заштиту менталног здравља, који је недавно усвојила Влада Србије. Колико је важно то што ће, како се истиче, у наредном периоду акценат бити стављен на превенцију и едукацију, питаћемо, између осталог, гошћу, др Ивану Сташевић Карличић, директорку Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

 

У рубрици „О књигама и писцима" наша гошћа је Нина Савчић, књжевница и ликовна уметница, ауторка романа "Власник свега нашег". Ово је, по речима критичара, сугестивна прича, са елементима фантастике, о губитку аутентичности у свету у коме ништа није као што изгледа. Ко је власник свега нашег? Шта ми све имамо? Чији је наш свет? Где смо ми у свом животу? То су само нека од питања с којима читамо овај, недавно објављен, роман.

Са вама је Мирјана Никић.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се