Спортски журнал

Фудбалери Црвене звезде у 4. колу Лиге шампиона дочекују екипу Ливерпула на стадиону `Рајко Митић` од 19 часова. Владан Милојевић и његови изабраници обећали су да ће, у тактичком и играчком смислу, дати све од себе да пруже што јачи отпор фаворизованим Енглезима и, евентуално, остваре повољан резултат, који би обрадовао навијаче на трибинама, као и оне који ће пратити утакмицу посредством Радио Београда 1. Марко Марин, један од бољих играча `црвено-белих` ове јесени, истакао је квалитет ривала, али и нагласио значај подршке `звездаша`.

Наравно, питају се и Јирген Клоп, тренер Ливерпула, клуба који је у Београд допутовао без Ђердана Шаћирија, у жељи да се му посвете само фудбалској игри. Уочи почетка дуго очекиваног сусрета, на терен ће изаћи представници генерације која је пре 45 година у двомечу избацила екипу са Енфилд Роуда из Купа европских шампиона. Мало носталгије, мало одавања почасти једној сјајној генерацији Звезде, а свакако и подршка онима који ће вечерас бити спортску битку на нашем највећем фудбалском стадиону и пред очима Европе. 

Очекује се добра фудбалска представа. Енглези из града Битлса фино и културно навијају, али хук са Звездиног севера и подршка преостале три трибине- то је нешто чиме се мало који клуб на Старом континенту може подичити. Навијачи који су дошли са Острва, ипак, лепо су дочекани, јер Лииверпул има много поштовалаца и у нашој земљи. Мирно и фино шетали су улицама нашег главног града, поздрављани од Београђана, уз симпатична `пецкања` у вези резултата.

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић за утакмице против Црне Горе и Литваније у Лиги нација позвао је нападача Ајнтрахта Луку Јовића и везисту Бенфике Љубомира Фејсу. После четири кола Србија се налази на челу групе са осам бодова, једним више од Црне Горе, два од Румуније, док је Литванија без бодова.  

Кошаркаши Партизана домаћини су тиму Трента у 6. колу Еврокупа. Утакмица у хали "Александар Николић" почиње у 20 часова. `Црно-бели`, предвођени новим тренером Андреом Тринкијеријем, имају прилику да се на свом терену реванширају Италијанима за пораз од 82:73 у првом мечу, играном на Апенинима.  

Током емисије пратићемо и друге актуелности из света спорта,из земље и света, са свих меридијана. 

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић. 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво