Новости дана

На Косову и Метохији одржавају се локални избори на којима се бирају председници општина и одборници у 38 општина. На изборима учествује 35 политичких партија, једна коалиција, 30 грађанских иницијатива и 25 независних кандидата. Од 21-ог кандидата, колико их се пријавило за председнике општина са српском већином, највише их је са Српске листе.

У два најбогатија региона у Италији, Ломбардији и Венету јутрос су отворена бирачка места за референдум о широј аутономијии. Десничарски политичари сматрају да је потребна већа аутономија у областима као што су имиграција, порез и безбедност. Иако су се политичари из Ломбардије и Венета раније залагали за независност од Рима, лидери та два суседна региона на северу Италије јасно су казали да се референдуми односе на аутономију, а не на сецесију.

Од почетка године, кроз централни електронски систем за издавање грађевинских дозвола у Србији решено је скоро 12 хиљада захтева грађана и привредника који подижу нове или реконструишу постојеће објекте што је око 60 одсто бољи резултат у односу на исти период током 2016. Иако се дозволе сада издају у року који није дужи од једне радне недеље познаваоци прилика у јавној управи кажу да би тај поступак могао да буде јефтинији и једноставнији за спровођење.

Аустријски писац и публициста Карл Маркус Гаус и академик Миро Вуксановић отвориће вечерас 62. Међународни београдски сајам књига, који ће до 29. октобра под слоганом "Кључ је у књигама" окупити близу 500 излагача, од којих је 50 из иностранства. Уместо земље, почасни гост је немачки језик.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се