У средишту пажње

Недовољна примања, високе цене, незапосленост, немаштина... повећали су број корисника народних кухиња широм Србије. Према званичним подацима, у Србији око 10% становника живи испод границе сиромаштва. Стога су важне народне кухиње, у којима пет дана у недељи они који себи и члановима своје породице не могу да обезбеде храну добијају топао оброк.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Евиденцију корисника воде центри за социјални рад, а храну обезбеђује Црвени крст Србије, кроз мрежу локалних организација, уз помоћ Владе, општина и градова, као и бројних предузећа и грађана.

Гости емисије У средишту пажње су: Јелена Радојичић - стручни сарадник у Црвеном крстру која води програм народних кухиња, секретар Црвеног крста Крагујевца Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Бујановца Братислав Лазаревић и стручни сарадник Црвеног крста Руме Радованка Поповић Јанковић.

Емисију води: Слободан Николић

Радио Београд 1, 17.05

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом