среда, 11.09.2013, 17:05 -> 16:38
štampajУ средишту пажње
Недовољна примања, високе цене, незапосленост, немаштина... повећали су број корисника народних кухиња широм Србије. Према званичним подацима, у Србији око 10% становника живи испод границе сиромаштва. Стога су важне народне кухиње, у којима пет дана у недељи они који себи и члановима своје породице не могу да обезбеде храну добијају топао оброк.

Autor:
Редакција магазинског програма
Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]
Евиденцију корисника воде центри за социјални рад, а храну обезбеђује Црвени крст Србије, кроз мрежу локалних организација, уз помоћ Владе, општина и градова, као и бројних предузећа и грађана.
Гости емисије У средишту пажње су: Јелена Радојичић - стручни сарадник у Црвеном крстру која води програм народних кухиња, секретар Црвеног крста Крагујевца Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Бујановца Братислав Лазаревић и стручни сарадник Црвеног крста Руме Радованка Поповић Јанковић.
Емисију води: Слободан Николић
Радио Београд 1, 17.05
Коментари