Резултати претраге

Термин претраге: susretanja, Погодака: 235

13. 12. 2019.

Susretanja

Današnja emisija posvećena je koncertu hora 'Ars vokalis', o kome će govoriti dirigent Miroslav Arbanovski. Takođe, predstavićemo i projekat 'Džepna opera', koji je namenjen najmlađim slušaocima.

12. 12. 2019.

Susretanja

KoMA – Koncerti Mladih Autora je projekat koji predstavlja pokušaj da se načini pomak u afirmaciji umetničke muzike kompozitora najmlađe generacije - studenata kompozicije.

11. 12. 2019.

Susretanja

U Svečanoj sali Skupštine grada, sutra u 20 časova, publika će moći da uživa u još jednom koncertu ansambla 'Renesans',  na kome će biti predstavljena muzika iz vremena Leonarda da Vinčija.

10. 12. 2019.

Susretanja

Violinistkinja Dunja Kalamir svoj prvi javni nastup ostvarila je sa orkestrom škole kada je imala 4 godine i dobitnica je brojnjih priznanja na domaćim i inostranim takmičenjima. 2016. sa orkestrima je nastupala u Pragu i Moskvi a u četvrtak će u Kolarčevoj zadužbini kao solista sa simfonijskim orkestrom RTS izvesti Sen-Sansov koncert za violinu br.3.  Mlada i talentovana Dunja Kalamir je gošća naše emisije.

06. 12. 2019.

Susretanja

Prošlog petka u Udruženju kompozitora Srbije upriličena je svečanost kojom je obeležen 90. rođendan kompozitora i džez muzičara Andora Saboa.

04. 12. 2019.

Susretanja

U Beogradu će od 12-15. decembra, biti održana 28. 'Basomanija', festival kontrabasa, u okviru koga će kao gost nastupiti Petru Juga, jedan od najeminentnijih izvođača i pedagoga.

27. 11. 2019.

Susretanja

U okviru koncertne sezone 'Steinway & Sons', 9. decembra , u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, nastupiće pijanista Boris Berezovski sa Kamernim orkestrom 'Muzikon'.

26. 11. 2019.

Susretanja

U Beogradu će se održati stručni skup i izložba povodom 150 godina od rođenja Vladimira Đorđevića, pedagoga, etnomuzikologa, kompozitora i dirigenta. Tim povodom, gošće emisije  su muzikolog Radmila Milinković, šef Biblioteke Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i dr Mirjana Zakić, vanredni profesor na Katedri za etnomuzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

25. 11. 2019.

Susretanja

U današnjoj emisiji najavljujemo poslednji nastup u koncertnoj sezoni kamernog orkestra 'Muzikon'. Gošća emisije, pijanistkinja Minka Popović, predstaviće program koncerta, i najaviti majstorski kurs koji će u Beogradu održati pijanistkinja Kordelija Hofer Tojč.

21. 11. 2019.

Susretanja

Gošća emisije, pijanistkinja Radmila Stojanović, nastupala je na najznačajnijim festivalima u zemlji i regionu a pedagošku karijeru započela je radom sa talentovanim učenicima beogradskih muzičkih škola.

20. 11. 2019.

Susretanja

Na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu premijerno je postavljena opera „Na uranku” Stanislava Biničkog. U jednoj od podela, publika je bila u prilici da u glavnoj ženskoj ulozi, ulozi Stanke, čuje i sopran Mariju Jelić, koja je i gošća današnje emisije.

15. 11. 2019.

Susretanja

'Šta je sve džez?', to je samo jedno od pitanja  u današnjoj emisiji. Gost je istaknuti džez trubač, kompozitor, aranžer i pedagog Stjepko Gut. Sa njim će razgovarati  Ana Ćirica.

13. 11. 2019.

Susretanja

Juče je u Beogradu preminuo kompozitor Zoran Hristić, jedan od najznačajnijih predstavnika srpske savremene muzike.

08. 11. 2019.

Susretanja

Povodom obeležavanja 75. rođendana kompozitora Srđana Hofmana, u Ruskom domu u Beogradu će biti održan autorski koncert, na kome će biti izvedena neka od najznačajnijih dela ovog stvaraoca.

06. 11. 2019.

Susretanja

Od 10. do 26. novembra u Beogradu će biti održan festival „Bunt” , koji po sedmi put okuplja interesantne umetnike i ansamble.

07. 11. 2019.

Susretanja

Program pod nazivom 'Vertigo!- muzika za trans i(li) relaksaciju' u okviru 16. Međunarodnog festivala čembala izvešće doktor umetnosti Milan Popović, docent za umetničku oblast čembala na Poliinstrumentalnoj katedri Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu koji je naš današnji gost.

05. 11. 2019.

Susretanja

Novembar je mesec muzike za čembalo i festivala 'Čembalo, živa umetnost - Ars vivendi clavicembalum'. Tokom deset večeri u periodu od 6. do 17. novembra, biće izvedeno trinaest koncerata na kojima ćemo slušati repertoar od čuvenih kompozicija francuskog i nemačkog baroka, do dela autora XX veka.

28. 10. 2019.

Susretanja

U sredu, 30.oktobra, na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, premijerno će biti izvedena opera 'Na uranku' Stanislava Biničkog.

25. 10. 2019.

Susretanja

Muzička škola 'Petar Konjović' iz Beograda ove godine obelažava 40 godina postojanja. Tim povodom gošće emisije su Jasmina Mihaljica, direktorka ove škole, i profesorka Milica Tišma, dirigentkinja. One će predstaviti koncerte kojima će škola obeležiti jubilej.

24. 10. 2019.

Susretanja

Sa hornistom Igorom Lazićem, vanrednim profesorom na Katedri za kamernu muziku FMU u Beogradu, razgovaramo o predstojećem koncertu i kompozicijama Šumana, Hindemita i Kozme kao i o muzici Džonija Keša.