Eko-perspektive: Dr Ana Mladenović

Glavna junakinja emisije "Naukom kroz život" je mlada naučnica, geofizičar, dr Ana Mladenović, koja je u svom radu objedinila nekoliko naučnih disciplina: geologiju, speleologiju i seizmologiju.

Ova izuzetna žena je prava vizionarka koja širi vidike, spoznaje nova otkrića i ume da dešifruje šta nam zemlja iz svoje utrobe "poručuje".
Posvećenost naučnom radu i istraživanju zahteva mnogo znanja, izuzetnu posvećenost, um i ambiciju da se upustiš u najveće izazove. Sve je to utkano u lik i delo doktora nauka Ane Mladenović sa Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Anina ljubav prema geologiji počela je još u ranoj mladosti u Petnici, kada je slušajući jednu studentkinju odlučila da je tektonika ploča baš ono što želi da istražuje.
Sa dr Mladenović smo razgovarali o tome kako nastaju zemljotresi, šta je specifično za teritoriju Srbije, zašto je važno da znamo kako da reagujemo kada zapreti opasnost. Ana nam je otkrila na koji način istražujući jame i pećine proučava zemljotrese. Saznali smo na kojim projektima trenutno radi i koliko je dinamičan i uzbudljiv život sa naukom i za nauku.
Urednik emisije je Nataša Nešković.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се