Zeleni časovnik, 1. epizoda

U prvoj epizodi serijala "Zeleni časovnik" istražujemo koliko su pesticidi zaista štetni za zdravlje čoveka, zašto se upoređuju sa lekovima koje nam doktori prepisuju kada se razbolimo i dajemo savete o tome kako da na pijaci prepoznamo zdravo voće i povrće.

Naša ekipa posetila je i farmu na kojoj se povrće uzgaja sistemom "organske proizvodnje". Tu smo dobili recept za pripremu prirodnog pesticida od koprive. U emisiji predstavljamo i koncept obrazovanja u "eko-školama" i obrazovne ustanove u Srbiji koje su na putu ka dobijanju tog prestižnog međunarodnog priznanja.

Ako vas zanima zbog čega u Srbiji više nema svilenih buba i zbog čega je nameštaj koji izdubljuje hrastova strižibuba na ceni među italijanskim dizajnerima, pogledajte našu priču o insektima. Dajemo i odgovor na pitanje zašto bogomoljka nakon parenja u svom partneru vidi ukusan obrok, a pokazaćemo i kako se sićušni insekti hvataju, prepariraju i spremaju za izlaganje.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се