Kineski čaj: Zdela čaja greje srce

Neki možda ne znaju da u Kini svako godišnje doba ima svoj čaj.

On čoveka približava prirodi i pomaže mu da lakše meditira i oslobodi se stresa. Čaj se nikada ne pije vreo. Iako ga danas gaje u pedesetak zemalja i gotovo dve trećine stanovnika naše planete pije čaj, Kina je njegova postojbina. U botanici se čaj deli na tri vrste - vrlo visoko čajno drvo, srednje čajno drvo i žbun čaja. Prema kineskoj kategorizaciji, ima ih šest vrsta: beli, žuti, zeleni, olong, crni i cvetni, ne računajući posebnu grupu tamnog čaja.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се