Kineski čaj: Zavičaj

Kina je domovina drveća čaja. Kinezi su prvi počeli da upotrebljavaju ovu biljku pre više od 3.000 godina. Čaj su gajili i pili najpre u provinciji Sečuan.

Veština gajenja čaja polako se širila i čaj je počeo da se pije u celoj Kini. Kina je stvorila jedinstvenu kulturu i kult čaja još pre 1.000 godina. Danas se čaj pije u svim delovima sveta, ali njegov izvoz, način sađenja i kultura ispijanja krenuli su iz Kine. Priča o istoriji te korisne i zdrave biljke govori o civilizaciji i vekovnom nasleđu.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи