Nauka u pokretu nastavnik u digitalno doba

Kada je snimana emisija "Nastavnik za digitalno doba" niko nije ni slutio da će mnoge opisane veštine u emisiji biti i testirane tokom epidemije virusa Kovid 19, kada su škole zatvorene a nastava nastavila da se realizuje "na daljinu".

Po definiciji pod digitalnim kompetencijama nastavnika se podrazumeva skup znanja, veština, stavova, sposobnosti i strategija neophodnih za kvalitetno korišćenje informaciono-komunikacionih tehnologija i digitalnih medija sa ciljem promišljenog, fleksibilnog i bezbednog unapređivanja procesa nastave i učenja. I upravo je to u realnosti, sticajem neplaniranih okolnosti, u proteklom periodu i testirano.

U emisiji se govori o novom konceptu obrazovanja koje se formira u skladu sa tehnološkim napretkom. Brojni sagovornici, nastavnici, učenici, donosioci odluka, svedoče o svojim iskustvima upotrebe novih tehnologija u podučavanju i učenju. Otvorena su pitanja o ulozi nastavnika u novom, digitalnom dobu, o svrsishodnoj upotrebi tehnologije, o obrazovnim sadržajima i poslovima budućnosti. Predstavljen je i jedinstveni instrument za samovrednovanje i procenu digitalnih kapaciteta škola koji su proteklih godina zajednički razvijala naši i evropski stručnjaci.

Urednica: Jelena Micić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво