Читај ми!

Superheroji medijske pismenosti - Medijske naočare 2-18

Ohrabren znanjima iz medijske pismenosti koje je stekao pišući domaći zadatak, tinejdžer Jovan se razmeće svojim veštinama demonstrirajući loš uticaj medija na pojedinca, preciznije pokazujući svoj uticaj putem snimljenih informacija na formiranje mišljenja jedne bundeve o nezdravosti kišnice za rast i razvoj bundeva. Jovana je zabrinuta zbog vesti o kuci koja se zaglavila u metrou.

A Mileva radi na finom podešavanju Medijskih naočara - izuma pomoću koga se otkriva: kako informacije koje mediji plasiraju mogu delovati istinito a u stvari nisu, zašto način na koji se plasiraju vesti utiče na primaoca informacija, zbog čega često vidimo samo ono što želimo da vidimo, kako se lakše identifikujemo sa jednom žrtvom a često veliki broj žrtava ignorišemo.

Isprobavajući Milevine Medijske naočare, Jovana razotkriva mnoge psihološke mehanizme koje koriste mediji kada žele da ostvare svoj uticaj na pojedince i grupe.

TV serija "Superheroji medijske pismenosti" se sastoji iz igranih, animiranih i dokumentarnih segmenata. Namenjena je deci i mladima, ali i opštoj populaciji. Dakle, i digitalnim urođenicima kao i digitalnim doseljenicima.

Mileva - Borka Tomović
Jovana - Dorotea Đanetaki
Jovan - Luka Pešić
Urednica serije: Jelena Micić
Scenarista i reditelj: Ilija Gajica

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се