Читај ми!

Vlada i Bajka – Hodač po žici

Muzička redakcija RTS predstavlja dokumentarnu emisiju o muzičarima Vladi i Bajki povodom objavljivanja njihovog novog albuma Hodač po žici u izdanju PGP-RTS. Duo Vlada i Bajka ujedno i slavi pedeset godina zajedničkog umetničkog rada.

Vlada i Bajka, odnosno Vladimir Marković i Dragutin Balaban , obeležili su našu muzičku scenu kao pioniri i doajeni akustičarske muzike 70-tih godina. Njih dvojica će u emisiji svojim pričama kod gledalaca probuditi nostalgiju za tim romantičnim vremenima. Ispričaće nam kako je izgledala tada jugoslovenska akustičarska scena i kako je nekada bilo teško snimiti ploču. Vlada i Bajka govore i o svom odlasku na turneju po Americi sa horom Branko Krsmanović i kako su u američkim klubovima smelo nastupali kao duet pevajući pesme Sajmona i Garfankla. Govoriće o svojim nastupima na festivalima, ali i pred Titom i na maturskim večerima u hotelu Jugoslavija, kako su 1994. godine objavili album Ja nisam ja, a uz Sedam Veličanstvenih stvorili veliki hit Beograd.

Svakako će poklonike njihove muzike obradovati nov album, Hodač po žici, nedavno objavljen posle dužeg muzičkog tihovanja. Potvrdiće u emisiji da su ostali dosledni svojoj muzici, a da su sada otkrili više sebe i svoja najtananija osećanja, da su pesme sakupljane dvadesetak godina i pisane na osnovu ličnog iskustva ili iskustava bliskih ljudi.

O saradnji sa Vladom i Bajkom na novom albumu govoriće u emisiji Vasil Hadžimanov, Duda Bezuha, Zoran Radetić, Žika Jelić, Vladimir Graić, Stevo Mandić, Nemanja Bogunović, Ljiljana Dragutinović.
Dušan Kovačević, koji takođe gostuje u emisiji, za Vladu i Bajku kaže: „ Oni su obeležili jednu epohu, pripadaju duhu urbanog miljea Beograda i zajedno sa svojim prijateljima čine duh Beograda. A što se tiče njihove muzike, ona je za mene jedna vrsta melema i za dušu i za uši."

Autorka i urednica emisije Ranka Jakšić
Rediteljka Ivana Stivens
Direktor fotografije Bojan Rakić
Montažer Bojan Filipović

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се