Koncert Di Luna bluz bend, 30 godina, 1. deo

Jedan od najaktivnijih i najdugovečnijih bluz sastava na našim prostorima, Di Luna bluz bend, proslavio je 30 godina postojanja spektakularnim koncertom koji je održan 18. jula 2019. godine na letnjoj sceni Bitef Art Kafea na Kalemegdanu.

Višečasovna proslava za sve ljubitelje bluza je ujedno bila i obeležavanje 40 godina javnih nastupa začetnika bluza u regionu, Dragana Markovića Mareta. Osnovao je Bluz Kvintet 1979. godine, čime je započeto formiranje bluz scene na ovim prostorima, a sa svojim drugim bendom Point Blankom 1983. je snimio prvu bluz ploču u Jugoslaviji.

Di Luna bluz bend je osnovao 1989. sa Saletom Ranđelovićem Ranđom i za ovih 30 godina bend je imao nekoliko hiljada nastupa, učestvovao je na mnogobrojnim džez i bluz festivalima.

Bend je, takođe, bio rasadnik talenata i kroz njega je prošlo nekoliko desetina naših najeminentnijih muzičara, te su na ovom jubilarnom koncertu učestvovali mnogobrojni umetnici koji su bili deo velike familije Di Luna Bluz Benda kroz ovih 30 godina.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво