Muzzik video 2020 – 16. emisija, najbolji video

U najprestižnijoj kategoriji festivala Adria Muzzik Video Awards 2020 nominovani su spotovi iz pet država. A u svim nominacijama pojavljuju se izvođači iz 28 gradova.

Ajs Nigrutin i Smoke Mardeljano su se zajedno sa autorima spota ozbiljno potrudili da zabave svoju publiku u videu "Piletina ispod sača". Buč Kesidi je obeležio protekli period singlovima u kojima ukršta moderan "indie" zvuk sa "vintage" refleksijama stvarajući mainstream generacije Z, a kratki muzički film "Tiho" to na najbolji način vizuelzuje. Ekipa Robija Megabyta je u videu "Take my Job Awaay" prezuela "život" Dubiozi Kolektiv, ostaje nam da se nadamo da nas u 2021. neće zameniti i avatari u publici. Nestvarni pejsaž hercegovačkih kamenjara iskoristili su autori i veliki tim saučesnika stvarajući spot "Kuda idu svi ti ljudi" grupe Zoster iz Mostara. 2019-te je objavljen video singl "Previše" jednog od nosioca banjalučke rock scene Kolje Pejakovića pamtićemo ga pojavljivanju Nebojše Glogovca "Glogi nije voleo patetiku, ali je bio čovek emocije i oprostiće nam ako kažemo da ga volimo i da smo uživali onaj dan kada nas je posetio, ošamutio energijom i ljubavlju, i otišao...".

Autori spota "Nestvaran"(Mirna) nam otkrivaju jednu "zabranjenih" lokacija Željavi, gde se nalazi nekadašnji najveći vojni aerodrom u bivšoj Jugoslaviji. "Pozvati Matiju Ferlina, jednog od naših najuspješnijih i plesača i koreografa i režisera, kako kod nas, tako i izvan granica naše zemlje, da nam režira spot bio je zapravo logičan korak i nastavak našeg umjetničkog druženja, koje je započeto njegovim ulogama u našim spotovima. Iznimna nam je čast što je prihvatio poziv i na sebi svojstven način slikom oživio Diva" - su reči Damira Urbana.

Minimalistička postavka nije bila ograničenje autorima spota "Meteori" da nam prenesu energiju i duh makedonskog sastava Funk Shui. Selekcija kratkog muzičkog filma ne bila ista bez uloženog truda kompletnog autorskog tima oko pesme"Mrak" sastava Šajzebiterlemon. A Who See nastavljaju da nam pričaju priče o mentalitetu svoje i naše "Đedovine".

Serijal "Muzzik video 2020" nam predstavlja najznačajnije radove regionalnih filmskih i video umetnika, ne propustite.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво